Ervaringen van bewoners
én uitvoerders met
Het Woonplan

het Woonplan ervaringen

Het Woonplan is inmiddels in gebruik genomen door:
-Rabobank Gelderland-Zuid
-Gemeente Smallingerland
-Gemeente Leeuwarden
-Gemeente Westervoort, Mosterdhof (
Panorama Lokaal)
-Gemeente Arnhem
-Gemeente Stein

Eerdere ervaringen uit Friesland:

  • >90% raadt het Woonplan aan
  • Het Woonplan krijgt gemiddeld een 8.5
  • >80% gaat aan de hand van Het Woonplan op korte termijn maatregelen nemen
  • 95% gaat Het Woonplan hierbij gebruiken
  • Veel gehoorde feedback: eindelijk een goed overzicht, ik weet nu waar te beginnen

Energiecoöperatie Fryslân Duurzaam:

‘Het Woonplan geeft ons mogelijkheden om het technische advies van onze energieadviseurs in begrijpelijke taal en rekening houdend met de wensen van de bewoner(s) overzichtelijk en duidelijk te presenteren. Daarbij onderscheidt het zich in degelijkheid en kwaliteit waarbij de bewoner zijn eigen tempo kan bepalen in de route naar een comfortabele en aardgasvrije woning.’

Sicco Boorsma

Bewoner Smallingerland:

Ik heb meegedaan aan de quickscan omdat ik benieuwd ben naar de situatie van mijn huis, naar de mogelijkheden om te verduurzamen en meer comfort wil in mijn huis. Het gesprek met de energieadviseur verliep ontspannen en gemoedelijk. Het Woonplan wat ik ontvangen heb was duidelijk en overzichtelijk met goede tips. Mijn ervaringen zijn zeer positief. Ik ga als eerste aan de slag met de voorgestelde maatregelen in de kruipruimte (vloerisolatie) en op zolder (dakisolatie).

Beleidsambtenaar Smallingerland:

De gemeente Smallingerland is enthousiast over de manier waarop Fryslân Duurzaam op een betrokken manier een Woonplan samenstelt. Het Woonplan is helder en inzichtelijk en biedt de inwoners de gelegenheid om stapsgewijs hun woning te verduurzamen en transitieklaar te maken. Bovendien is het een regionale organisatie die werkt met onafhankelijke en gecertificeerde EPA-adviseurs. Die onafhankelijkheid zorgt ervoor dat het advies van de adviseurs niet gekleurd is door commerciële belangen en ten goede komt aan onze inwoners.