Werken met het Woonplan? Dat kan!

De werkwijze van het Woonplan is openbaar beschikbaar om te implementeren in elke gemeente of regio. De templates worden kosteloos beschikbaar gesteld. We vragen contactgegevens achter te laten bij de aanvraag van de Woonplan templates. Zo behouden we het overzicht welke partijen met het Woonplan werken.

 

Hetwoonplan.nl kan ondersteuning bieden: van het trainen van adviseurs tot het helpen opzetten van een lokale uitvoeringsstructuur. De ondersteuning is afhankelijk van lokale context. Er zijn globaal drie uitgangssituaties:

 

  • Situatie 1: Er is een lokale organisatie of er zijn adviseurs bij de gemeente werkzaam die voldoen aan de Woonplan criteria. Deze organisatie en/of adviseurs zijn al actief bezig met de advisering van particulieren, maar ze zien het Woonplan als een verrijking van hun huidige aanbod. Ze willen hun werkwijze waar nodig aanpassen naar die van het Woonplan en de templates gebruiken. Een korte introductie is voldoende.
  • Situatie 2: Er is een organisatie en/of adviseurs in de regio die Woonplannen kunnen gaan opstellen, maar wel is er eerst interesse in een aantal trainingen en enige begeleiding om met de uitvoering van Woonplannen te starten. Hetwoonplan.nl geeft de trainingen zodat aan de Woonplan criteria wordt voldaan en zorgt dat de uitvoeringsstructuur klaar is om lokaal aan de slag te gaan.
  • Situatie 3: Er is nog geen lokale uitvoeringsstructuur die de werkwijze van het Woonplan kan uitvoeren. Dit zal dus nog geïnitieerd moeten worden. Hetwoonplan.nl kan ondersteunen bij het opzetten van een lokale uitvoeringsstructuur en het trainen van toekomstige Woonplanopstellers.
Interesse in ondersteuning? Neem dan contact met ons op.