Over ons

Elke bewoner verdient een onafhankelijk Woonplan dat de weg wijst naar een aardgasvrije woning. Hetwoonplan.nl is geboren uit frustratie over huidige verduurzamings-adviezen die niet toewerken naar een einddoel en te weinig rekening houden met persoonlijke situatie, waardoor de particulier uiteindelijk weinig met het advies doet.

Onder de paraplu van de VNG is hetwoonplan.nl ontwikkeld. Een werkwijze voor gemeenten en energieprofessionals om Woonplannen op te stellen waar bewoners gelijk mee aan de slag kunnen. De werkwijze is ontstaan en getest in Friesland, nu is het tijd om het gedachtengoed beschikbaar te stellen in de rest van Nederland. Hetwoonplan.nl is ontwikkeld door:

Merel Philippart

Merel houdt zich onder meer bezig met stimuleren van duurzaam gedrag door het aantrekkelijker te maken. Bij hetwoonplan.nl zorgt Merel dat doelen worden gesteld en behaald.  

Rens Verbruggen
Rens is zelfstandig energie-professional en onder andere gespecialiseerd in energie-monitoring. Bij hetwoonplan.nl is Rens werkzaam als technisch expert en conceptontwikkelaar. 

LINKED IN

Sjoerd Klijn Verderman

Sjoerd is een doorgewinterde energie-expert. Zo is hij een van de initiatiefnemers van Stroomversnelling. Sjoerd neemt het voortouw in de technische ontwikkeling. 

Gerard Adema

Gerard is werkzaam bij de Friese Milieufederatie als programmamanager Friese Klimaataanpak. Hij zorgt voor aansluiting en adaptatie van de Woonplan werkwijze in Friesland.